Babymassage

11418597_707635336030238_99094573_nRoosendaal en Oud Beijerland

In januari 2017 starten er weer nieuwe cursussen babymassage.

Als minimaal 5 moeders/vaders met een baby samen een groepje vormen, kom ik bij je thuis.

Wil je meer informatie?  

Stuur een berichtje via het contactformulier!

Wat is babymassage?

Babymassage is een bijzonder leuke manier van intens contact maken tussen jou en je kind. De massage geeft rust en dat kan prettig zijn na alle kraamdrukte. De massage is makkelijk aan te leren, heerlijk om te geven en te ontvangen.
In de huid, één van de belangrijkste zintuigen, zetelt de tastzin. Op onze huid voelen we dagelijks bijzondere sensaties zoals temperatuurverschillen of een aanraking. Door bewust aan te raken en/of aangeraakt te worden kun je in contact komen met je diepste gevoelens.
Bovendien wordt door de massage oxytocine geproduceerd, dit hormoon speelt een belangrijke rol bij gevoelens van tederheid en verbondenheid. Het bevordert de veilige hechting, wat belangrijk is voor evenwichtig functioneren in het verdere leven. De massage heeft een kalmerende invloed, stimuleert de spijsvertering, de motoriek en bevordert de tastzin. Ook kan de massage verlichting bieden bij slaapproblemen, overstrekken, darmkrampjes en huilen. Bovendien is de massage leerrijk. Je baby leert door het doen van oefeningen op een speelse manier zijn/haar eigen lichaam kennen. Babymassage is bedoeld voor ouders/verzorgers van baby’s van vier weken tot ongeveer negen maanden. Tijdens de cursus worden thema’s besproken, kunnen ervaringen worden uitgewisseld én wordt een demonstratie gegeven hoe je de baby op een veilige manier in een Tummytub/emmer kunt doen.
Er is altijd gelegenheid om je baby te voeden.

We vragen je het volgende mee te nemen: een badlaken, omslagdoek, kussensloop, luiers en eventueel voeding voor je baby. En voor jezelf een korte broek i.v.m. het lichaamscontact.

Algemene informatie:
• tijd: op afspraak
• prijs groep: 4×1,5 uur of 3x 2 uur €130 p.p. (vanaf 5 personen)
• prijs individueel: €55 per uur / individueel 3 lessen van 1 uur €140
• prijs 2 personen  €30 p.p. per uur
• prijs aan huis: €65 per uur + reiskosten
• massagedocent: Lucy de Groot

Lucy werkt sinds 1992 volgens de zachte Shantala methode. De Franse gynaecoloog Frédérick Leboyer introduceerde deze massagevorm vanuit India in Europa. Keien&Kiezels is aangesloten bij de VSD (Vakgroep Shantala Docenten)

vsd

 

Voor baby’s die een moeilijke start hebben gemaakt, zijn er speciale cursussen:
• Prematurenmassage
• Massage voor adoptiekinderen

 

Mila 003